Jamuan 5 Ibnu Nafis 2013

Ini semua hanya throwback. 

Actually dari bulan 2 lagi plan nak buat jamuan kelas. Tapi susah betul nak capai kata sepakat kat kelas nehh. Aku baik-baik bersemangat nak makan makan terus hilang nafsu nak melahap. Bayanglah kelompok ni nak makan gini, kelompok tu nak makan gitu. Pastu ada pulak yang lagi suka buat kerja sendiri, follow jelah apa yang nak dibuat. Kelas Nafis ni kelas elit yang kedua lepas kelas Haitham. So, spirit struggle tu memang dah sebati lah dalam diri masing-masing. Kalau tengok, budak-budak dok menghadap buku sepanjang masa normal lah tu Tapi kalau tengok aku ni dok watlek watpeace, lantakkan je buku tu, luar biasa lah tu hewheww. Haa yang dok senyap-senyap tu, okay sikit, ni ada pulak sibuk nak menentang gitu gini. Macam-macam hal jugak kelas aku tahun ni.  Encik Othman pulak, setiap kali dia masuk kelas mesti tanya 'Bila nak buat jamuan kelas?". Haa masa tu semua krikk krikk krikkkkk

Then, Yusuf (Treasurer Nafis) bincang dengan assistant dia, Zana. Dia kata tak kira, nak tak nak dia nak buat jugak jamuan kelas. Aku menyibuklah tanya kalau dorang ni taknak sebab nak study? Pastu dia kata, siapa nak datang, siapa taknak duit tu burn. Lantak siapa yang tak setuju tu, by hook or by crook, mesti ada jamuan. Hohoho marah betul gamaknyerr.Tak best lah last tahun sekolah takde jamuan kelas, katanya. Kelas Sina pulak dah berapa puluh kali buat jamuan entah. Seronok gamaknyerr Ustaz Amran boleh jadi chef untuk masak-masak kat diorang. 

        Then, ingatkan nak bincang dengan Ipe, tapi yang tak jadi nak buat jamuan kelas dari bulan 2 sebab dia ni lahh. HAHA ~ Ketua kelas tapi tak pernah serious kalau bab bincang-bincang ni. Lalast tanya Firaz je. Firaz serious sikit, tapi dia pun dah penat so dia suruh je buat apa-apa yang kitorang rasa terbaik err bukan kitorang, Zana & Yusuf jelahh. Aku jadi tukang dengar & distractor. Kuikuikui~

Okay, haritu sebelum bulan puasa nak buat jamuan kilat. Bayangkan sehari sebelum Ramadan nak buat jamuan. Bincangnya 2 hari sebelum tu. Hohoho tu pun lepas tengok Khaldun buat jamuan. So, kitorang pun nak buat sekalilah gamaknyerr. Tapi tak jadi sebab anak Teacher Najah sakit. So, teacher tak boleh nak join lah kalau kitorang buat. Tapiiiiiii kali ni memang betul-betul kilat. Bayangkan masa prep malam duorang treasurer ni bincang & masa tu jugak terus call Kak Dah (kantin) suruh masak untuk jamuan esok. Yelah, nak order KFC or makanan luar, nak suruh siapa beli pulok kann? Malam tu jugak call Encik Othman bagitau kitorang nak buat jamuan kelas. Bayangkan malam tu cuma aku, Firaz, Zana & Yusuf je tau. Hohoho~

Ehh kejap Encik Othman kejap Teacher Najah, mana satu ni? Hihihi kelas Nafis ni special sikit. Masa awal-awal tahun haritu Encik Othman jadi guru kelas kitorang lepas tu, tukar Teacher Najah pulak sebab dia baru lepas cuti bersalin. So, kelas kitorang ada sorang Papa & sorang Mama. Hohoho kau hadoo? Okay pagi tu kelas Addmath tak silap. Orang lain sibuk dok buat Addmath, Yusuf, Zana & Firaz buat Addmath kat kantin kott sebab nak urus pasal jamuan tu. Hihihi. Okay masa haritu jugak baru inform kat satu kelas, ada jugak yang baru tau beberapa minit sebelum jamuan tu. Kilat katakannn. Hohoho~



Hoihh ape ni?


(view from the surau)

Hihi gambar takde motip sebenarnya. Saje nak tunjuk ampaian berbumbung under construction lagi masa ni. Buat masa musim hujan pulak, becak gyle kot tepi surau tu. Ohh jamuan tu start lepas Asar, masa ni baru solat Asar.


Then masa tu jugak kemas kelas. Hoyeahh!


Malangnya budak tiga ekor dok bermain pulok
Ipe, Zack, McDang


Aiyokkk Lady Boss dah datangggg!
Firaz



Baru aku perasan kenapalah si Yusuf ni statik sapu tempat sama je?


Adehhh ada gambar dia lagi.


Lepas susun kerusi. Hahaha kesian dinding tu, diabaikan sebab sibuk SPM kononnya


Yayyy! Amboii suka kau ehh Zana.


-boys-
Afiq, Emy, McDang, Zack


-girls-
Yati, Nad, Jiha, Lili, Madi, Syera Saghir, Ainun


Yeahh Encik Othman


Cendol !


Sabar ye makcik makcik, waiter tengah hidang tuu. Jangan meleleh dulu. Hihi~ Teh O Aissss


Ayam goreng


Kari ayam.


Ayam goreng err ape entahh. Hihi~


Ohh meleleh tengok sambal belacan. Sape tengah diet nasi, boleh makan ayam dengan sos & mayonis. Tapi bagi pelahap macam aku, bedal je makan mayonis dengan nasi. Hihi ~





Okay masa ni, rilek dulu. Encik Othman suruh bagi ucapan sorang-sorang.



Haaa preggy Mummy Najah baru sampai. Act, dia tengah jaga SPM waktu ni. Tapi sebab nak join kitorang, diorang pun cilok kejap dari dewan tu. Btw, dia cerita dari malam tadi dia tak makan. Sebab tu lahh menambah makan masa ni. Malu katanya. Tapi bedal je lahh.



Ipe


Firaz. Menangis dia bagi ucapan. Terharu katanya. Sobs. =')




Okay time to NGAPPPPPPPPPPPPPPPPPPP !


Ohh sebelum makan posing dulu ehh cikgu? Hehe~


Rilek rilek jangan berebut. Semua orang boleh makann


Pehh tengok budak ni. Badan je kochekk tapi melahap kemaenn. Siap tapau lagi tak tahan. Hahaha~
Syahmi


Dah dapat makanan semua senyap. Hihihi~


Gendang gendut tali kecapi bebudak nehh.
Ipe, Pijie, Afiq, Zack, McDang, Yusuf.


Hamboii senyumm leborrr dia dapat tapau banyak-banyak. Okayy makan banyak banyak ehh Dalina takdelah kochekkk je badan tu. Hehehe Zack tengokkan je lahh.



Okehh tapau tapau. Jangan tinggal sebutir pun nasi. Jangan tinggal sepotong pun timun. Jangan tinggal sehelai pun kulit ayam. Jangan membazir ye budak-budak. Kite nak pekse PAI esok ni. Hahaha~



Yeahhhh ! Pelik la gambar ni. Kelihatan tak stabil benor gamaknyerr. Takpe takpe, sweet memories gamaknyerrr



Okay lepas tu dorang menggyler pulak kat sini.



Pijie - Baju sukan SESMA
Iqbal - Baju batch baru
Syahmi - Baju PRS
Afiq - Baju 4 Jauzi
Yusuf - Baju SIC dia tu laaa.


Hohoho will miss this place. Memang dah miss dah pun. Hahaha
Act, laman ni nak buat taman untuk batch EXIT. Patutnya kena buat sama-sama tapi ada masalah teknikal gamaknyerr so dengar-dengar junior yang akan buat. Tak pun suruh contractor je buat terus, habis cite.


The night. Sepatutnya study PAI kann? =='

4 comments:

  1. it's good to have such memories kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. school moment is the best moment lalala ~ :)

      Delete
  2. ehh,jap...kau ambik gambar dr album aku eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laaa bakri yeeeeee hohoho btw terima kasihhh. camera aku tarak bateri tang ni. hewwheww

      Delete